Häljarps IF

Inför seriestart: Häljarps IF

Vi är tillbaka i division sex västra igen där vi fick tag på Thomas Mähler som bland annat pratar om förändringens tider ute i byn.

Serietillhörighet 2020: Division 6 Västra

Placering föregående säsong: 2a (39 poäng)

Ledarstab: Thomas Mähler, Christian Härfstrand, Mattias Hansson, Filip Kyrönen och Oskar Lindberg

Nyförvärv: Anton Mursak, Melvin Petersson, Robin Edberg, Emilio Jörlert + hela juniorlaget som är uppflyttat till seniorlaget.

Spelarförluster: Philip Carlsson (Teckomatorps SK), Oliver Matanovic (Tågarps AIK), Kim Persson (Glumslövs FF), Alexander Öhman (Asmundtorps IF), Marcus Jacobsson Kostic (Asmundtorps IF) och Michael Stenberg (Billeberga GIF)

Vinner serien gör: Lundalagen är alltid svårtippade och där kanske Teknologkårens IF LTH kan bli farliga. Annars kan säkert Harrie FF blanda sig i den striden också. 

Thomas Mählers egna ord: Häljarps IF har inför säsongen 2020 en helt ny tränaruppsättning där vi samtidigt flyttat upp hela fjolårets juniorlag. Det vill säga, vi har slagit samman dessa med seniorlagstruppen som därmed fått en kraftig föryngring. Det har i träningsmatcherna och DM-matcherna sett positivt och klart lovande ut där vi nu försöker bygga ett helt annat spelsätt mot hur vi de senaste åren sett Häljarps IF spela, en omställning som förmodligen kommer ta lite tid att nöta in. 

Aldrig Fullsatt reflekterar: Fem poäng bakom seriesegrarna Allerums GIF gjorde att Häljarps IFs fina fjolårssäsong ledde till kvalspel under hösten. Väl där blev Malmö-baserade Bosnien Hercegovinas SK både ett- och två nummer för stora och man fick se sig utslagna med totalt 6-1 över två matcher. Därefter har truppen verkligen genomgått en metabolism där en handfull spelare har lämnat truppen och blivit ersatta med bland annat ett helt juniorlag underifrån samt ett par spelare utifrån. Det skvallras redan om att de yngre spelarna har satt rejäla avtryck i truppen och kvalförlusten sedan i höstas är sedan länge bortglömd. 

Om vi kollar tillbaka på de tre senaste säsongerna så kan man säga att Häljarps IF har varit laget som alltid varit där men inte varit tillräckligt redo för det sista steget. 2017 slutade man på en fjärdeplats och missade kvalplatsen, 2018 hamnade man återigen på en fjärdeplats och en missad kvalplats medan man under fjolåret lyckades knipa kvalplatsen men istället åkte ut över två matcher. Ska 2020, om det nu blir någon säsong, bli året som Häljarps IF lyckas ta det där sista steget som man länge varit nära att klara av? Frågan är också hur pass mogna de yngre spelarna är för det? En förkortad säsong, som vi verkar gå emot, kan både vara gynnsamt och förödande för ett yngre lag. Där det förstnämnda alternativet kan vara en positiv faktor där man kan lyckas formtoppa lagom till varje match under en enkelserie, men där det också kan vara förödande med matcher under en kortare period om laget inte är tillräckligt förbereda, och ej får resultaten med sig direkt från start. Vi kan bara spekulera i ovannämnda, men det vi kan konstatera är att det blir spännande att följa förändringen som är igång på Häljarps IP. 

Lämna en kommentar