Asmundtorps IF

Inför seriestart: Asmundtorps IF

Huvudtränare Martin Lönnerström tog sig tiden att vara behjälplig i några frågor som vi på bloggen hade inför seriestarten 2020. Här nedan presenteras svaren och avslutas med en reflektion från redaktion.

Serietillhörighet 2020: Division 6 Västra

Placering föregående säsong: 6a (31 poäng)

Ledarstab:Martin Lönnerström (huvudtränare), Niklas Olsson (assisterande tränare) och Viktor Nyrud (assisterande tränare)

Nyförvärv: Alexander Öhman (Häljarps IF), Markus Jakobsson (Häljarps IF), Ahmad Salem (BK Landora), Anton Fridén (Härslövs IK), Kalid Said (Glumslövs FF), Craig Simkiss (inflyttad från England), Max Johansson (uppflyttad) och Melwin Hallén (uppflyttad)

Spelarförluster: Ludvig Conradi (Landskrona BoIS U17), Samiullah Ahmadi (Landskrona BoIS U17) och Torbjörn Knutsson (slutat)

Vinner serien gör: Billeberga GIF

I botten av tabellen: Stattena Akademi och FC Helsingkrona

Aldrig Fullsatt reflekterar: Asmundtorps IF har genomgått en liten renovering av truppen från föregående säsong där man i princip har fått behålla hela truppen intakt men istället kunnat krydda till den med sex nyförvärv utifrån. Laget har även fått kontinuitet på ledarsidan där huvudtränaren Martin Lönnerström fortsätter en säsong till vid rodret, vilket inte ska försummas. Laget har själva en målsättning om att nå division fem, och visst finns där viss kvalitet i truppen för att kunna göra detta möjligt om allting faller på plats, även om förhandstipset på en seriesegrare möjligtvis inte hade lagts på just Asmundtorps IF. Däremot är Asmundtorps IF ett av lagen som vi på redaktionen kan se störa alla lagen i serien, och när säsongen summeras kan det mycket väl vara så att just AIF är skillnaden mellan en direktuppflyttning eller en kvalplats för övriga lag i toppstriden. Med det sagt räknar vi dock inte bort just Asmundtorps IF från att själva vara delaktiga i den toppstriden.

Föregående säsong var laget bara fyra poäng från att knipa den sista kvalplatsen mot division fem, men en svacka på sex raka matcher utan vinst i mitten av säsongen sinkade de chanserna. Skulle laget hitta en jämnhet och en stabil grund att stå på över en längre tid så ska laget ha möjlighet till att klättra någon placering till gentemot fjolårssäsongen och på riktigt kunna blanda sig i kampen om kvalplatserna 2020. 

Lämna en kommentar