Asmundtorps IF · Billeberga GIF · BK Fram · BK Landora · Borstahusens BK · FK Besa · Glumslövs FF · Häljarps IF · Härslöv · IK Wormo · Kågeröds BoIF · Svalövs BK · Tågarps AIK · Teckomatorps SK

Helgens matcher (V39)

Lördag 28/9

FK Besa-Kågeröds BoIF 13.00, Landskrona IP

Chanserna att nå en kvalplats uppåt grusades i och med förlusten senast mot Vejby IF för Kågeröds BoIF. Istället får man hitta motivationen genom att försöka försvåra chanserna för lördagens motstånd, FK Besa. Hemmalaget har inför lördagens omgång en poäng till godo på Åstorps FF, som i sin tur möter Ödåkra IF på bortaplan som inte har något att spela för.

Fortuna FF-Tågarps AIK 13.00, Rydebäcks IP

Fortuna FF är redan klara för kvalspel i höst medan Tågarps AIK å sin sida sedan tidigare är klara för degradering. Med andra ord en match där det för hemmalaget handlar om att ge sig själva bra förutsättningar inför vad som komma skall och för gästande Tågarps AIK att göra en så bra avslutning man kan inför nästa säsong.

Kullavägens BK-IK Wormo 13.00, Norrvalla IP

IK Wormo är sedan tidigare klara för fortsatt spel i division fyra under säsongen 2020. Lördagens gäster är i allra högsta grad inblandade i bottenstriden där man, om resultaten går emot, kan bli degraderade. Laget har för tillfället den sista kvalplatsen nedåt, med ett försprång på två poäng gentemot Ekets GoIF. En förlust samtidigt som just Eket GoIF bortabesegrar Klippans FF så är nedflyttningen ett faktum. För IK Wormos del så handlar det om att hedrar övriga lag i serien som har något att spela för, samtidigt som tränartrion vill avsluta säsongen på bästa sätt.

BK Fram-Gantofta IF 15.00, Exan

BK Fram behöver minst en poäng imorgon för att säkra den sista kvalplatsen i tabellen. Man möter Gantofta IF som inte har något att spela för, vilket kan vara fördelaktigt. Underifrån jagar Helsingborgs Östra IF, två poäng bakom, som på bortaplan möter Ekeby GIF. BK Fram stod över senaste omgången och har fått extra lång vila, och man mötte i veckan Billeberga GIF i b-laget där man ställde upp med ett nästintill renodlat a-lag, i en match som slutade oavgjort, 3-3.

Härslövs IK-Asmundtorps IF 15.00, Aspavallen

En match utan någon större betydelse. Kanske kan den lilla derbykänslan som finns göra sitt för att höja temperaturen på matchen? Det finns fortfarande en liten chans för Härslövs IK att lämna nästjumboplatsen i tabellen.

Stattena IF-Häljarps IF 15.00, Olympiafältet

Häljarps IF har redan säkrat andraplatsen i tabellen och får inför kvalet som stundar fokusera på att konservera formen. Laget beger sig till Helsingborg för att möta ett heltaggat Stattena IF som siktar mot att fortsätta hålla BK Fram bakom sig i tabellen.

Teckomatorps SK-Linderöds IF 15.00, Teckomatorps IP

Det återstår bara en match för Teckomatorps SK av säsongen. Seriesegern är redan säkrad, men laget har fortfarande möjligheten att gå rent säsongen 2019, det vill säga utan en enda förlust. Utöver den moroten så finns det som bekant en annan intressant matchen-i-matchen-duell mellan Linus Edvinsson och Pontus Wifvesson gällande vem som ska titulera sig lagets och hela seriens skyttekung. 35 gjorda mål vardera är ställningen inför lördagens möte mot jumbon Linderöds IF.

Söndag 29/9

Billeberga GIF-Ljungbyheds IF 13.00, Kraftvallen

Billeberga GIF är redan avsågade i botten, men möte under söndagen Ljungbyheds IF som har ett stundande kval att spela för att överleva i division fem. Billeberga GIF har inte spelat på två veckor och frågan är om laget kan kraftsamla och avsluta snyggt i tränaren Martin Olssons sista match för klubben?

Harlösa IF-BK Landora 13.00, Harlösa IP

Harlösa IF har ett även dom ett kvalspel som väntar för att avgöra deras division fem-status eller inte. BK Landora säkrade sitt kontrakt för någon vecka sedan och har ingenting mer än hedern att spela om.

Marieholms IS-Glumslövs FF 13.00, Åvallen

För hemmalaget Marieholms IS del så är det en betydelselös match, men dom kan spela en avgörande faktor i toppstriden likväl. Glumslövs FF jagar Svalövs BK om andraplatsen i tabellen, och laget behöver vinna under söndagen för att ge sig själva den chansen. En poäng skiljer lagen åt inför den avslutande omgången, och en andraplats i tabellen skulle ge en på pappret betydligt lättare väg till division fyra.

Svalövs BK-Borstahusens BK 13.00, Svalövs IP

Borstahusens BK säkrade seriesegern förra helgen. Hemmalaget Svalövs BK förlorade på bortaplan mot Furulunds IK och fick dessutom Kenan Civic utvisad. Förutsättningarna är enkla, vinner Glumslövs FF på bortaplan mot Marieholms IS så behöver Svalövs BK besegra serieledarna under söndagen för att hålla undan och ta andraplatsen i tabellen.

 

 

 

Lämna en kommentar