BK Fram · BK Landora · Borstahusens BK · FK Besa · Glumslövs FF · Häljarps IF · Härslöv · IK Wormo · Kågeröds BoIF · Svalövs BK · Tågarps AIK · Teckomatorps SK

Summering av helgens matcher

Fredag 13/9

Bjuvstorps FF-Kågeröds BoIF 1-7

En mindre bra prestation senast mot Ödåkra IF gav bara en poäng för Kågeröds BoIF. För att hoppet om en kvalplats uppåt skulle leva vidare inför de avslutande två omgångarna så var tre poäng det enda möjliga utfallet i fredagskvällens möte mot Bjuvstorps FF. Och man motsvarade förväntningarna rejält när de med klara 1-7 såg till att ge förnyat hopp om en förlängd höst. För hemmalaget Bjuvstorps FF så innebar förlusten att man i allra högsta grad är inblandad i bottenstriden. Kågeröds BoIF tar i nästa omgång emot redan klara seriesegrarna Vejby IF på hemmaplan, förhoppningsvis har firandet i Vejby inte stannat av tills dess.

Målskyttar Kågeröds BoIF: Ted Gustavsson 2, Andreas Goldring 2, Andreas Lundblad 2, Johan Nilsson

Allerums GIF-Häljarps IF 1-4

Redan klara seriesegrarna Allerums GIF hade ingen motivation till att ladda om batterierna i fredagskvällens match mot tvåan Häljarps IF. Klara 1-4 innebär att Häljarps IF fortfarande har andraplatsen i ett järngrepp. I nästa omgång väntar derby mot nästjumbon Härslövs IK på hemmaplan.

Målskyttar Häljarps IF: Arben Ramadani 2, Simon Holmberg 2

Teckomatorps SK-Löberöds IF 9-0

Det blev som förväntat storseger för serieledarna Teckomatorps SK under fredagskvällen. Matchen kom istället att handla om vem av Pontus Wifvesson och Linus Edvinsson som skulle göra flest mål i matchen och ta hand om förstaplatsen i seriens skytteliga. 90 minuter senare kunde vi konstatera att det var den förstnämnda som såg till att skaffa sig bäst utgångsläge i den striden. Sex mål i matchen innebär hela 34 stycken totalt, ett mål före just Linus Edvinsson.

Målskyttar Teckomatorps SK: Pontus Wifvesson 6, Linus Edvinsson 3

Lördag 14/9

Glumslövs FF-Ljungbyheds IF 6-3

Det blev en målrik tillställning på Örevångs IP under lördagen. Glumslövs FF hade ingenting att spela för inför matchen, mer än att förbereda laget på bästa sätt inför det stundande kvalspelet. Laget gick till halvtidsvila med ledning, 2-1, och innan gästerna hann reducera så hade GFF gått upp till en 4-1-ledning. 6-3 blev slutresultatet till slut och härnäst står Harlösa IF på tur på hemmaplan innan man avslutar mot Marieholms IS på bortaplan.

Målskyttar Glumslövs FF: Tobias Mörkhöj, Melker Johansson 3, Elvis Holic, Altin Berisha

Svalövs BK-BK Landora 3-3

Det oavgjorda resultatet i den här matchen innebär att Borstahusens BK vid en poäng i nästa omgång kan säkra förstaplatsen i tabellen. BK Landora tog ledningen redan i den tredje minuten, en ledning som inte blev särskilt långvarig innan Alexander Bengtsson gjorde 1-1. Niklas Nielsen gav sedan hemmalaget ledningen i den 46e minuten, en ledning som han en stund senare utökade till 3-1. Men hemmalaget kunde inte knyta ihop säcken och tillät istället gästande BK Landora att både reducera och kvittera i den 78e minuten. Poängen betyder att BK Landora säkrade nytt kontrakt i division fem.

Målskyttar Svalövs BK: Niklas Nielsen 2, Alexander Bengtsson

Målskyttar BK Landora: Melwin Rasmusson 2, Amar Karalic

Söndag 15/9

Fortuna FF-IK Wormo 1-0

IK Wormo hade ingenting att spela för inför söndagens bortamatch mot Fortuna FF. Ett hemmalag som i sin tur hade allting att spela för då de slåss för överlevnad i botten av tabellen. Och det var också viljan och motivationen som skulle segra till slut. Redan i matchens femte minut gjorde hemmalaget 1-0, ett resultat som stod sig matchen ut. Det saknades däremot inte målchanser för IK Wormo, men matchens spelare befann sig i hemmamålet som motade alla försök från gästerna.

FK Besa-Ekets GoIF 6-0

Efter fyra raka matcher utan vinst så skulle FK Besa göra höstens bästa prestation under söndagen. Redan i halvtid ledde man med 3-0 och kunde i den andra halvleken göra lika många mål till. Vinsten innebär att laget är tillbaka på tredjeplats i tabellen, en position som innebär kvalspel under hösten. FK Besa avslutar säsongen med bortamatch mot Tågarps AIK härnäst innan man tar emot Kågeröds BoIF i den avslutande omgången, ett Kågeröds BoIF som ligger två poäng bakom just FK Besa.

Målskyttar FK Besa: Bleron Zekaj 2, Adnan Ramadani 2, Mergim Ibraimi, Ylber Bajrami

Vejby IF-Tågarps AIK 9-1

Det var toppen mot botten under lördagen på Vejby IP. Förutsättningarna var enkla, en vinst skulle ta hemmalaget till en säkrad förstaplats i tabellen medan den samtidigt skulle se till att skicka Tågarps AIK en division ner. Och efter 6-0 i halvtid så var matchen avgjord. Tobias Ahlberg såg till att tröstmåla för gästerna medan hemmalaget oförskämt nog passade på att göra ytterligare tre mål. Vi gratulerar Vejby IF till uppflyttningen.

Målskytt Tågarps AIK: Tobias Ahlberg

BK Fram-Ekeby GIF 5-4

Det var målfest på Exan under söndagseftermiddagen. Daniel Malmsten gav BK Fram en drömöppning redan i den fjärde minuten med sitt 1-0-mål, men gästerna kom tillbaka precis innan paus och kunde kvittera tillställningen. I den andra halvleken drog sedan hemmalaget iväg till 4-1 och punkterade matchen, trodde man. Men Ekeby GIF kom tillbaka och skapade nerv i matchen, men närmre än 5-4 kom man aldrig och BK Fram är nu nära att säkra en kvalplats i höst.

Målskyttar BK Fram: Rasmus Ramberg 2, Robert Drwiega, Daniel Malmsten 2

Härslövs IK-HF Olympia 1-2

Det var en jämn match som höll på att bli en oavgjord tillställning fram tills att klockan tickade upp på den 88onde matchminuten. Då tog gästerna ledningen med 1-2 och såg till att Härslövs IK förlorade sin andra raka match. Dessförinnan hade Wictor Hansson missat en straff vid ställningen 1-1. Förlusten innebär att Härslövs IK fortsatt är nästjumbo i tabellen.

Målskytt Härslövs IK: Andreas Nielsen

Lämna en kommentar