Tågarps AIK

Problem i Tågarp – spelarna lämnar

Tågarp har haft några ljusa år de senaste säsongerna. Att den lilla klubben lyckats etablera sig i division 4 har varit en riktigt stark prestation. Nu verkar vinden ha vänt för Tågarp som har svårt med att få ihop truppen till nästa säsong.

Spelarna har lämnat i rask takt. Nyckelspelaren och anfallaren Linus Edvinsson lämnade för att bli spelande tränare i Teckomatorps SK, samtidigt lämnade skyttekungen Adnan Ramadani och gick tillbaka till Besa, Härslövs nya tränare Filip Pettersson (senast i damlaget i TAIK) tog med sig fyra spelare ifrån klubben till sitt nya uppdrag, nämligen Christoffer Rönnow (spelande assisterande), Robert Olesen, Robin Larsson och Simon Mårtensson. Igår blev det klart att försvararen Max Binkowsky också lämnar för att återvända till sin moderklubb SBK. Målvakten Andreas Alexandersson (utsedd till årets spelare) har gått till division 2 och Hittarp.

Mittfältaren Elie Mukanga bor i Malmö och det är osäkert huruvida han är intresserad av en fortsättning och han ryktas vara nära Kågeröd. Dessutom ryktas det att brödrarparet Tobias och Rasmus Ahlberg, som vi rapporterade om tidigare, har varit och tränat med sin förra lagkamrat Linus Edvinsson i TSK. Förutom dessa råder det fortsatt osäkerhet kring några fler spelare. Men, det har också kommit rapporter om nya spelare som varit och tränat i klubben, något som behövs.

På Tågarps hemsida i deras gästbok kan man läsa deras ordförande Hans Lindström kommentera det rådande läget med ”Som du vet har vi haft tunga avbräck. Vi jobbar för fullt för att försöka ersätta och komplettera truppen. Vi informerar när vi börjar få kontroll på läget. Men ingen klubb har koll på läget innan den 15 december”.

Bredden var ett problem redan förra säsongen och flera gånger fick man fylla ut matchtruppen med ”gamla rävar” som egentligen lagt av. I nuläget verkar klubben ha kring 10 spelare klara, vilket också är det antalet spelare det ryktas att det har varit på en del träningar, och frågan man ställer sig är hur TAIK ska få ihop sin trupp?

Lämna en kommentar