Billeberga GIF · BK Landora · Borstahusens BK · Bosna FF · FK Besa · Glumslövs FF · Häljarps IF · Härslöv · IK Wormo · Kågeröds BoIF · Svalöv United FC · Svalövs BK · Tågarps AIK · Teckomatorps SK

Helgens matcher v34

FREDAG 24/8

Borstahusens BK-Billeberga GIF 3-1

Detta är det närmsta Billeberga GIF kan kalla för derby i årets serie, något man även kunde urskilja ur händelserna från fredagens match. Sex gula kort, ett rött kort och fyra mål blev facit på ett blåsigt Ulkavallen och ett underlag som hade mer att önska. Det var två jämna lag under den första halveken där hemmalaget inledde bäst men där gästerna åt sig in mer och mer ju längre halvleken led. Att halvtidsresultatet var 1-1 var tämligen rättvist. I den andra halvleken avgjorde hemmalaget mötet med två mål inom loppet av tio minuter. Först ett ledningsmål av Filip Hansson sedan ett 3-1-mål av Niclas Josefsohn. På två matcher lagen emellan har Borstahusens BKs Niklas Josefsohn gjort tre mål.

Målskyttar Borstahusens BK: Filip Hansson, Niklas Josefsohn 2

Målskytt Billeberga GIF: Jesper Persson

Svalövs BK-Perstorps Bälinge IF 6-2

Efter onsdagens missräkning i matchen mot Stehags AIS, 4-4, så studsade Svalövs BK tillbaka snabbt i fredagens match. Det var dock gästerna som tog ledningen med 0-1 i den 9e minuten, en ledning som varade i drygt fem minuter. Innan klockan hunnit ticka upp på tjugo minuter så hade det redan fallit fyra mål totalt, två åt vardera håll. Philip Perssons 3-2-mål i den 41e minuten gjorde att hemmalaget gick till halvtidsvila med tre poäng. Det dröjde tills det var en kvart kvar av matchen innan hemmalaget gjorde sina tre sista mål för kvällen och bärgade en viktig trepoängare i toppstriden. Noterbart är att skyttekungen Niklas Nielsen inte gjorde något av de här sex målen.

Målskyttar Svalövs BK: Henrik Albäck, Kevin Billing, Philip Persson, Robin Sääski, Vebi Bytyqi, Begzudin Zuzo

LÖRDAG 25/8

BK Landora-Bosna FF 11-1

Lördagens lunchmatch skulle visa sig bli den målrikaste matchen den här helgen. Efter 5-0 i halvtid så trodde nog de flesta att hemmalaget bara skulle spela av den här matchen, istället gasade man på ännu mer till den andra halvleken och vann även den med 6-1. Vinsten gör att det skiljer tio poäng mellan de här båda Landskrona-lagen. Lördagens match blev även hemmalagets Simon Bosnjaks sista match för den här sejouren. Bosnjak kommer fortsätta sin karriär i Blekinge och division ett-laget FK Karlskrona.

Målskyttar BK Landora: Markus Madsen 2, Melwin Rasmusson 2, Simon Bosnjak 2, Oscar Nilsson, Ahmad Massoud 2, Dzevad Dedovic, Marcus Karlsson

Målskytt Bosna FF: Enes Novljakovic

Häljarps IF-Vallåkra IF 1-1

Tre minuter före halvtid tog gästerna ledningen med 0-1, en riktig kalldusch för hemmalaget. Men innan domaren blåste av för halvtidsvila så hade hemmalagets Victor Ågren hunnit kvittera tillställningen efter en straff. Men närmre än så kom laget aldrig tre poäng, däremot drygade man ut avståndet med en poäng till laget nedanför i tabellen HF Olympia som förlorade mot Medina IF.

Målskytt Häljarps IF: Victor Ågren

FK Besa-Billesholms GIF 0-1

En av helgens största skrällar ägde rum på Landskrona IP under lördagen. Bottenlaget Billesholms GIF, tredje sist i tabellen, kämpade med näbbar och klor till sig en ytterst viktig trepoängare mot topplaget FK Besa. I den 18e minuten gjorde Latif Peci, Kågerödsbekantingen, 0-1 som också skulle visa sig bli segermålet. Förlusten skulle visa sig bli ännu mer smärtsam i och med att serieledarna Fortuna FF åkte på en förlust mot Tågarps AIK på bortaplan. HA Div.4 Nordvästra fick istället en helt ny serieledare i Råå IF.

Kågeröds BoIF-Glumslövs FF 2-1

Krislaget Glumslövs FF fick en drömstart på Brahevallen under lördagen när man på straff gjorde 0-1 i den femtonde minuten. Straffmålet såg länge ut att vara resultatet till halvtidsvilan men Philip Alm i hemmalaget ville annat när han på halvlekens sista spark kvitterade gästernas ledning. Trots stor dominans från Kågeröds BoIF i den här matchen så skulle det återigen dröja till matchens sista spark för att få en vinnare i det här mötet. Återigen var det Philip Alm som gjorde målet och bärgade tre poäng till Kågeröd. För Glumslövs FF så verkar det inte finnas något djup i den här formsvackan och goda råd börjar verkligen bli dyra just nu.

Målskytt Kågeröds BoIF: Philip Alm

Målskytt Glumslövs FF: Elvis Holic

Tågarps AIK-Fortuna FF 3-2

Trots avsaknaden av lagkaptenen Markus Lindström och skyttekungen Linus Edvinsson så visade hemmalaget på stor moral när de krigade ner serieledarna, inför den här matchen, Fortuna FF. Det var en svängig historia när lagen följdes åt i målprotokollet men det var först genom Adnan Ramadani i den 56e minuten som segermålet skulle komma. På en vacker frispark så fixade han tre poäng till hemmalaget samtidigt som han satte käppar i hjulet för gästerna Fortunas toppstrid. Nästa helg väntar ett intressant möte mot Glumslövs FF på bortaplan.

Målskyttar Tågarps AIK: Adnan Ramadani, Christopher Rönnow, Dragan Andric

Lödde IF-IK Wormo 2-0

1-0 i båda halvlekarna la grunden till lördagens förlust för IK Wormo. I den 63e minuten blev uppförsbacken än större när Amer Malicevic blev utvisad för bortalaget. Samtidigt tog Tomelilla IF en poäng i deras möte mot Malmö City FC, en poäng som innebär att IK Wormo halkade ner på nedflyttningsplats återigen. Nästa helg stundar ett viktigt möte mot Höganäs BK, som också är inne i en liten kräftgång i serien, som är två poäng före i tabellen.

SÖNDAG 26/8

FC Helsingkrona-Svalöv United FC 1-0

Fem minuter från slutet föll segermålet för hemmalaget FC Helsingkrona. En rejäl missräkning för Svalövs United FC som innebär att toppstriden drar ihop sig ordentligt. Efter helgens omgång så är det numer fyra lag inom ett avstånd på tre poäng i toppen av tabellen. Trots förlusten så är laget från Svalöv fortfarande serieledare.

Lödde FF-Härslövs IK 1-2

Under söndagen kom den femte raka segern för Härslövs IK vars segertåg rullar vidare. Man är ny tvåa i tabellen, en plats som innebär direktuppflyttning till division sex. Bakom segern låg, som så många gånger förr den här säsongen, skyttekungen Lucas Engström. Söndagens mål innebar det 21a totalt i serien, nio mål före spelare nummer två i skytteligan.

Målskyttar Härslövs IK: Lucas Engström, Jesper Olsson

Teckomatorps SK-Ovesholms IF 5-3

I halvtid var ställningen 1-3 till gästerna, ett lag som i den här matchen utnyttjade de fasta situationerna optimalt. Men efter en rejäl urladdning i den andra halvleken så kom Teckomatorps SK tillbaka, främst genom Pontus Wifvessons tre mål. Efter söndagens seger har Teckomatorps SK man bara två poäng upp till säker mark, en inspirerande uppgift under hösten.

Målskyttar Teckomatorps SK: Pontus Wifvesson 4, Jesper Dahlberg