Asmundtorps IF · Billeberga GIF · BK Fram · BK Landora · Borstahusens BK · Bosna FF · FK Besa · Glumslövs FF · Häljarps IF · Härslöv · IK Wormo · Kågeröds BoIF · Svalöv United FC · Svalövs BK · Tågarps AIK · Teckomatorps SK

Helgens matcher V33

FREDAG 17/8

MKSF Pelagonija-Svalöv United 5-7

Svalöv United befäste serieledningen i division 7 västra, men det satt långt in. Pelagonija hittar vi sist i tabellen och var dessutom samma lag som lyckades förlora med 17-1 (!) mot Härslöv i juni. Därför var nog många förvånade när Pelagonija ledde med 5-3 över serieledaren Svalöv United i andra halvlek. Men United ändrade på sin taktik och lyckades vända och vinna med 5-7. Att motståndaren hade 12 spelare med underlättade nog vändningen.

Målskyttar: Elmaz Ferizi 4, Ali Rezai, Mohammad Rashedi, Ali Naser Khan

Bosna FF-Hyllinge GIF 0-3

Bosna ville, och behövde, skrälla mot toppjagande Hyllinge för att ha fortsatt häng på kvalplatserna. Även om slutresultatet till sist skrevs 0-3 stod det 0-0 långt, långt in i andra halvlek. Inte förrän i den 78e minuten gjorde gästerna sitt första mål. Tyvärr för Bosnas del gjorde Hyllinge ytterligare två mål inom loppet av tio minuter. Nu har Bosna hela sju poäng upp till den sista, eventuella kvalplatsen, och en match mer spelad än Landora, som är laget som ligger på platsen.

Billeberga GIF-Skånekurd FF 5-2

Situationen var ansträngd för Billeberga inför mötet med bottenkollegan. Efter endast fem poäng på hela våren låg Billeberga jumbo med fyra poäng upp till närmsta lag, som råkade vara Skånekurd. Förlust och nästintill allt hopp skulle vara ute. I halvtid stod det 2-2, efter att gästerna kvitterat gånger två. Men när Billeberga ganska omgående gjorde 3-2 och Skånekurd sen fick två man utvisade (frilägesutvisning och snack) var saken enkel i slutändan.

Målskyttar: Rasmus Ramberg, Eric Norén 2, Peter Johansson, Johan Månsson

Fortuna FF-Kågeröds BoIF 1-1

Serieledande Fortuna, som i omgången tidigare besegrade Besa, tog emot Kågeröd i Rydebäck. Ett Kågeröd som var nere för räkning inför matchen, när man saknade sin ordinarie målvakt (borta för resten av säsongen) och dessutom lagkaptenen Dan Cayford (nyss tillbaka från skada). Fortuna tog ledningen men Alexander Bengtsson kvitterade för Kågeröd i första halvlek. Kvitteringen räckte till en, meriterande, poäng för bortalaget. Däremot lär resten av säsongen för Kågeröds del handla om att undvika bottenstriden och bli bästa lag i kommunen, i kamp med Tågarp.

Målskytt: Alexander Bengtsson

Glumslövs FF-FK Besa 1-2

Besa åkte på torsk omgången innan, mot toppkonkurrenten Fortuna. För Glumslövs del är man fast förankrade i botten av tabellen, efter endast nio inspelade poäng och inte en vinst sen i början av säsongen. Inför matchen flaggade Glumslöv för att laget på sin Instagram att man saknade ”nästan en hel startelva” och förutsättningarna såg skrala ut. Men Glumslöv höll jämna steg med serietvåan och hade flera lägen att ta ledningen. Men i vanlig ordning lyckades Besa hitta ett sätt att vinna. Även fast Glumslöv var en man mindre och låg under med 0-2 lyckades man reducera till 1-2, men närmre än så kom man inte. För Glumslöv börjar bottenstriden se allt jobbigare ut, medan Besa fortsätter att jobba på i toppen.

Målskytt Glumslöv: Filip Persson

Målskyttar Besa: Sepehr Roshanmeidan, Adonis Berisha.

IK Wormo-Eslövs BK 0-3

Topplaget Eslöv har gått som tåget hela säsongen och ser ut att bli laget som tar steget upp till division 2. I Eslövs startelva hittar vi inte mindre än tre killar med bakgrund i Svalöv. De unga killarna Linus Persson och målvakten Felix Jakobsson (son till Andreas Jakobsson) som kom från ungdomsavdelningen i Landskrona BoIS och dessutom Kim Jepsson, som tidigare spelat i SBK. Wormo spelade jämt mot topplaget men i slutändan vann Eslöv komfortabelt. Till HD sa tränare Jonas Lindh ”vi spelar jämt mot serieledaren”. För Wormos del innebär förlusten att om Balkan vinner sin hängmatch kommer Wormo halka ner på kvalplatsen. Dessutom får man säga hej då till två tongivande spelare i Ludvig Hegdahl och Alfred Cöster som lämnar för nya äventyr i livet.

LÖRDAG 18/8

Härslövs IK-Färingtofta IK 7-1

Härslöv hade som väntat inga problem med att besegra bottenlaget Färingtofta med klara 7-1. Härslövs målkung Lucas Engström, 20 baljor hittills, gjorde ett mål och till och med målvakten, Rasmus Åberg fick stänka dit en straff i slutet. Trots sin starka avslutning på våren, och starka start på hösten ligger Härslöv fortfarande endast på tredjeplats. En poäng upp till Lödde på andra plats (som innebär direktuppflyttning) och fyra poäng upp till Svalöv i serieledning. På sin Instagram utser Härslöv mittbacken Jimmy Nielsen till matchens spelare.

Målskyttar: Rasmus Sjölin 2, Könjö Lindberg, Lucas Engström, Anton Fridén, Axel Gierup, Rasmus Åberg

Stattena IF-BK Landora 2-1

Trots ett tidigt ledningsmål fick toppjagande Landora lämna Helsingborg tomhänta. Istället var det mittenlaget Stattena som överraskande tog alla poäng. Efter en utvisning för Landora, efter en timmes spel, höll lagen 1-1 ända fram till övertid, när hemmalaget fick in vinstmålet. Tunga poängtapp för Landora, nu är kampen om tredje platsen ett tvålagskrig mellan Landora och Häljarp.

Målskytt: Ahmad Massoud

Asmundtorps IF-Häljarps IF 2-4

Häljarp har fått just den starten på hösten som man behövde och det ser nu allt troligare ut att det blir en kvalresa för Häljarp senare i höst. För Asmundtorps del fortsätter kampen i botten, som är enklare i år eftersom att när Mörarp drog sig ur serien fyllde dem också jumboplatsen. Asmundtorp kom tillbaka två gånger om i matchen men Häljarp gjorde i slutändan vad som krävdes för att vinna derbyt.

Målskyttar Asmundtorp: Ali Hassan, Daniel Theuerkauf

Målskyttar Häljarp: Daniel Tuhkanen, Sebastian Jönsson 2, Jesper Olofsson

AIF Barrikaden-Borstahusens BK 2-4

BBK vann mot topplaget Barrikaden, som gjorde en överraskande stark vår. Segern var viktig, den gjorde att BBK för första gången för säsongen fick ordentlig känning på lagen i toppen. BBK fick en trevlig start på matchen när Johannes Sandholm skruvade in en hörna direkt i mål, efter bara 13 minuters spel. När sen Jesper Ågren gjorde 0-3 i andra halvlek trodde nog BBK att matchen var över. Men Barrikaden kom tillbaka två gånger men fick ge sig när BBK gjorde sitt fjärde mål för dagen, när Filip Hansson rullade in en straff i slutminuterna.

Målskytt: Johannes Sandholm, Noak Ahlberg, Jesper Ågren, Filip Hansson

Dalby GIF-BK Fram 6-1

Fram har nu släppt in tolv mål på sina senaste två matcher, inget vinnande koncept när man slåss i bottenstriden. Mot Dalby hade Fram aldrig någon direkt chans, trots att Tony Svensson kvitterade Dalbys ledning tidigt i första halvlek med en snabb replik. Dalby kunde sedan ganska enkelt gå ifrån och vinna komfortabelt. För Fram väntar en viktig, viktig match mot Teknologkåren som också kämpar i de nedre regionerna.

Målskytt: Tony Svensson

Åstorps FF-Tågarps AIK 3-3

Omgångens match och Tågarp gjorde en stark insats mot topplaget Åstorp. Dragan Andric kvitterade till 1-1 i andra halvlek men Åstorp tog ledningen igen med bara tio minuter kvar av matchen. Efter att först Edvinsson kvitterat och sen lagkaptenen Markus Lindström gjort ledningsmålet på övertid trodde nog de flesta att Tågarp stått för säsongen vändning. Men med matchens sista spark kvitterade Åstorp och lagen fick dela på poängen. Trots det flera steg i rätt riktning för Tågarp som kommer behöva fler insatser av den här digniteten för att slippa kvalet. Noterbart att Tågarp saknade både Robin Jönsson och Kim Persson, som vi skrivit om tidigare.

Målskyttar: Dragan Andric, Linus Edvinsson, Markus Lindström

SÖNDAG 19/8

Ljungbyheds IF-Teckomatorps SK 3-0

Teckomatorp förlorade den viktiga bottenmatchen mot Ljungbyhed. Efter att Ljungbyhed endast fått oavgjort mot jumbon Gantofta i omgången tidigare såg nog Teckomatorp sig som favoriter. Inför matchen låg Torp trea från slutet med Ljungbyhed bara två poäng ifrån sig. Förlusten gör nu att Torp har fem poäng upp till ovanför kvalstrecket. I matchprotokollet kan vi notera att Filip Liljekvist inte spelade, kanske har han gjort sina sista minuter för denna säsong.

Snogeröds IF-Svalövs BK 2-0

Snogeröd vann toppmötet mot Svalöv och dessutom vann serieledande Eket sin match, och drygade därmed ut serieledningen till fem poäng med en match mer spelad än Svalöv. Svalöv har samma poäng som två andra lag, Snogeröd och Bjärnum, som skuggar Eket i topp. SBK höll jämna steg i första halvlek men i andra tog hemmalaget över och kunde vinna rättvist. Svalöv saknade väldigt många av sina nyckelspelare, ingen Elvis Civic, ingen Begzudin Zuzo och inte heller någon Nicklas Nielsen, för att nämna några.