Billeberga GIF · Borstahusens BK · Bosna FF · Teckomatorps SK

Kvalmatcherna, omgång 2

Borstahusens BK-Munka Ljungby IF (2-0)

BBK kommer till Ulkavallen som klara favoriter efter att ha tagit en planenlig seger, mot division 6-laget Munka, med 0-2 på bortaplan. Men segern satt längre in än resultaten kanske tyder och BBK gjorde mål på en straff och en dålig bakåtpass, samtidigt som Munka missade en straff vid ställningen 0-2. BBK saknar Philip Matanovic, som blev utvisad senast, men får åter Jonathan Tilly efter avstängning. Mycket ska till för att BBK ska tappa detta och det stabila försvarsspelet har varit BBKs styrka hela säsongen, men ett tidigt mål av Munka kommer att sätta nerv i matchen.

BBKs assisterande tränare, Mikael Sandholm

  1. Vad tyckte du om matchen? Det var mycket kamp, svårspelat med mycket regn och tung plan. Inte så mycket spel tyvärr utan vi får vara mest nöjda över resultatet.
  2. Hur var motståndaren? Hade väl inga spelare som stack ut men ett okej lag som gav oss en bra match. Vi förväntar oss att dem går för det på lördag och ger allt.
  3. Vad kommer ni att behöva göra annorlunda i match två för att bli bättre? Vi behöver egentligen inte göra så mycket annorlunda, spela med marginaler och inte bjuda på något. Vi vill spela hem det här med egen kraft. Hitta ytor och straffa dem när dem går framåt.
  4. Vad kommer det bli för typ av match, tror du? Munka måste försöka få in ett mål tidigt och kommer gå på rätt bra vilket förhoppningsvis ger oss lite ytor. Är vi bara disciplinerade hoppas vi att det ska gå vägen.

Munka Ljungbys tränare, Lars Celander

  1. Vad tyckte du om matchen? Första matchen var verkligen en kvalmatch som hade det mesta. Spännande match med många händelser och målchanser.
  2. Hur var motståndaren? Borstahusen visade sig vara att stabilt lag med en hel del tekniskt duktiga lirare och ett bra spel.
  3. Vad kommer ni att behöva göra annorlunda i match två för att bli bättre? Vi kommer framförallt att behöva sätta våra målchanser i match nr 2 för att ha en chans. Vi brände en del i första matchen och det har vi inte råd med eftersom vi ligger under med 0-2.
  4. Vad kommer det bli för typ av match, tror du? Vi kommer att få tillgång till vår 1:a målvakt till matchen samtidigt tillkommer en central mittfältare och en forward som gjorde 11 mål i seriespelet trots sina endast 15 år. Samtidigt tappar vi lite kvalitet när vi mister två innebandyspelare. Så det går nästan jämt upp. Jag hoppas vi kan få en bra start på matchen, så det blir en fajt ända in i kaklet.

Teckomatorps SK-Bosna FF (1-1)

Det första mötet slutade 1-1 efter två tidiga mål i första halvlek. Resterande del av matchen bjöd på väldigt lite skönspel och mera kamp, något som egentligen båda lagen var missnöjda med. Detta är två lag som föredrar att spela bollen längs marken och som kanske inte drar fördel av den senaste tidens väder och de dåliga gräsplanerna som följer. Torp får se sig som en rätt klar favorit med tanke på att de kommer uppifrån och har fördelen av att ”leda” matchen med sitt bortamål. Samtidigt gör Jörgen Pettersson sin sista match som tränare och sökandet efter en ny tränare är redan i full gång för Torp. Inför första matchen kom Filip Liljekvist ner från sina studier i Stockholm för att förstärka sin moderklubb, det återstår att se om han upprepar det i sista omgången.

Teckomatorps tränare, Jörgen Pettersson

  1. Vad tyckte du om matchen? Dålig match där vi inte kom upp i någon bra nivå.
  2. Hur var motståndaren? Som väntat.
  3. Vad kommer ni att behöva göra annorlunda i match två för att bli bättre? Vi har en matchplan som vi kommer följa.
  4. Vad kommer det bli för typ av match, tror du? Återstår att se..

Bosnas tränare, Alvedin Nezirovac

  1. Vad tyckte du om matchen? Det var inte vår bästa match om man säger så. Men att spela 1-1 mot ett division 5-lag, när vi inte var på topp, det är ett helt okej resultat.
  2. Hur var motståndaren? Ett fysiskt lag som jobbar hårt för varandra.
  3. Vad kommer ni att behöva göra annorlunda i match två för att bli bättre? Vi kommer behöva komma upp i den nivån jag vet att vi kan nå. Och nu vet vi lite mer om Teckomatorp som kan vara nyttigt att ta med sig
  4. Vad kommer det bli för typ av match, tror du? Jag tror att det kommer bli en match lik den första, där båda lagen krigar och försöker vinna varje duell.

Yngsjö IF-Billeberga Gif (4-5)

Giffarna vann det första mötet med 5-4 hemma på Kraftvallen efter stor dramatik och ett avgörande på övertid. Men Yngsjös fyra bortamål väger tungt och man kan nog med säkerhet påstå att detta inte är någon match som ligger i farozonen av att gå till förläggning. Yngsjö var ett bra lag, ett spelande lag, men vädret och planens förutsättningar gjorde att matchen blev chansartad och utan struktur. Billeberga saknar försvararen Jens Vighagen, som blev utvisad senast, men får tillbaka försvararen Peter Johansson från avstängning. Om matchen bara blir hälften så händelserik som den första kommer de tillresta Billebergasupportrarna att ha 90 nervösa minuter framför sig.

Yngsjös tränare, Kristian Ekstrand

  1. Vad tyckte du om matchen? Jag tyckte att vi började matchen bra, tyvärr får dem göra alldeles för billiga mål och det blir en osäkerhet i försvarsspelet. När vi gör 3-4 och de får utvisning känns det som att vi borde klara av att ha med oss det resultatet. Men Billeberga satsar allt framåt och det ger resultat.
  2. Hur var motståndaren? Motståndaren var bra, men samtidigt tycker jag att båda lagen släpper in för många mål för att det ska vara en match som en tränare ska vara nöjd med.
  3. Vad kommer ni att behöva göra annorlunda i match två för att bli bättre? Vi behöver förbättra försvarspelet, annars tycker jag anfallsspelet fungerade bra.
  4. Vad kommer det bli för typ av match, tror du? Det blir en jämn match där vi måste framåt för att vinna matchen.

Billebergas tränare, Martin ”Pucken” Olsson

  1. Vad tyckte du om matchen? Matchen var ju bara fantastisk! En riktigt rolig kvalmatch som egentligen hade allt och lite till och vi hade turen som drog det längsta strået. Det var en chansartad tillställning på en svårspelad plan.
  2. Hur var motståndaren? Yngsjö är ett riktigt bra lag, med en del riktigt vassa spelare som vi verkligen kommer behöva se upp med till nästa match.
  3. Vad kommer ni att behöva göra annorlunda i match två för att bli bättre? Det vi behöver ändra är fokusen på domaren, vi har inte råd i nästa match att ligga så mycket på gränsen och lägga så mycket energi på domaren som vi gjorde senast. Annars är det bara att gasa på, vi leder bara med ett mål och det är ingenting i denna matchserie. Det kommer inte vara lönt att lägga sig för mycket på försvar.
  4. Vad kommer det bli för typ av match, tror du? Det blir nog en liknande match, där det svänger och händer mycket skulle jag tro, med otroligt mycket kamp. Det kommer vara små marginaler som kommer avgöra och det är två jämna lag, som definitivt har i division 5 att göra. Vi kommer att ha ett supporterfölje på 80-100 man som jag hoppas kommer vara vår 12:e spelare.

Lämna en kommentar